LOFT中国– 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...

Blog

spa, 会所, 商业空间

HZC禾之辰 | 恒禾七尚36号BF层私人会所

LOFT中国感谢来自HZC禾之辰(厦门)设计顾问有限公司的会所空间项目案例分享:

桃源行
渔舟逐水爱山春,两岸桃花夹古津。
坐看红树不知远,行尽青溪不见人。
山口潜行始隈隩,山开旷望旋平陆。
——王维

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

本案设计以王维的诗句《桃源行》为基调,通过一幅幅诗中的画面融入空间,呈现出都市现代桃源意境空间。如蓬莱仙境般山水画玉石屏风与黑胡桃原木格栅上的富贵有鱼的错落层次让人眼前一亮,身心俱舒。

Drawing on "Visit to the Land of Peach Blossoms",a poem written by the ancient Chinese poet Wang Wei,the project incorporates picturesque views in the poem into the design,which presents a modern and poetic urban club space.The jade screens with landscape paintings,as well as staggered fish-like adornments on walnut wood grilles,are very eye-catching.

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

门厅处峰回路转扶云旋升,便是黑胡桃饰面的玻璃旋转楼梯。与空间布景的泰山石、景松、云朵遥相呼应,隔着原木格栅隐约可见的便是接待区,空间层层错落深入,即相互独立又自然相融。

At the hallway,a spiral staircase clad in walnut wood veneers and enclosed by glass leaps to eyes,which echoes rocks,the pine tree and cloud-shaped artworks beside it.A reception area can be seen indistinctly from wood grilles.Interior spaces are well organized,which are independent while integrating with each other.

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

曲径通幽引人由此梯旋升而上,便是综合接待区、卡拉OK区、男女卫生间、SPA区……

Walking up along the twisting staircase,people will arrive at the comprehensive reception area,karaoke area,bathrooms,and spa area,etc.

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

进入接待厅与娱乐区,电动折叠门可开可合,与室外天井部分可贯通在一起也可相互分离。将空间中不可避免的柱子巧妙弱化,营造出火山景:镜像的白沙金饰面如高耸雪山下部壁炉火焰升腾,一旁的水吧台如云穿行,白色大理石台配以黑胡桃原木,加上条型灰色火山洞石墙景和金属黄铜踏脚精致高雅、相得益彰。

In the reception hall and entertainment area,automatic folding doors can be opened or closed flexibly,which enables the two functional areas to be separated from yet connected to the outside atrium.The existence of columns in the space is weakened,and a view of volcano is created.Under the partition featuring the pattern of a snow mountain is a fireplace,and beside which is a bar counter.The perfect combination of white marbles and walnut wood,as well as the match of grey travertine and brass footrest of the bar counter,showcase exquisiteness and elegance.

开放西厨与娱乐区的空间,让派对时刻与娱乐并存。原地下空间楼板高低错落多柱,通过精心设计将梁柱完美融进西厨结构中,大大优化了空间的缺陷,提升了视觉美感与使用感。黑白灰的西厨空间简约时尚,整体的黑胡桃原木台吧缀入的自然气息与桃源诗意迎合。西厨后方区域为佣人房、中厨房及细加工区,便形成了这里的空间运行脉络。

The open Western-style kitchen and the entertainment area are perfect for parties and recreational activities.In the original space,there were staggered floor slabs and multiple columns.The designers ingeniously integrated beams and columns into the open kitchen,which overcame the defect of the original spatial structure and also enhanced aesthetic and functionality.The Western-style kitchen has a color palette of white,black and grey,with the walnut wood countertop generating a natural ambience,which implicitly coincides with the tone of the land of peach blossom in Wang Wei's poem.At the rear of the Western-style kitchen are servant's room,Chinese-style kitchen and raw food processing area.

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

卫生间整体淡雅,意入远山云雾。墙面大面积采用白色对拼鱼肚白,如山顶仙气弥漫,给人清新洁净的体验。洗手台设计以一处圆潭接天龙吐水而来,弱化了直线带给人的冷峻,增添了柔和放松的氛围。

Bathrooms are dominated by an elegant tone,with visual imagery of mountains,clouds and mist.A large area of white marbles on walls presents a fascinating view that mist suffuses on the peak of mountains,and provides refreshing and clean visual experiences.Cylindrical sinks on the handwashing station weaken the rigidness caused by lines and add a relaxing atmosphere to the space.

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

走进卡拉OK区6000*2000的超大屏幕给人视觉的震撼,墙面饰以金属马赛克,即摩登又时尚,并能够折射出无数星星点点的光源,增加娱乐的氛围。

In the karaoke area,the huge screen that is 6 meters long and 2 meters wide is very striking.The wall with mosaic metal veneers is modern and stylish,which glitters and injects a recreational ambience into the space.

透光玛瑙石吧台,是整个卡拉OK的焦点,朋友三五成群聚于此,拿起酒杯细品一翻。天花与地面功能区结合划分,让空间功能性更强,接待与休闲共存,吧台后面有单独的茶水间服务间,能够及时提供不同来宾的个性服务。

In this area,the gleaming agate bar counter is a visual highlight.It allows people to gather around and savor a glass of wine.The ceiling is demarcated based on functional areas below it,which strengthens functionality of the space.This area can serve for both reception and leisure.Moreover,there is a separate pantry room behind the bar counter,which can provide bespoke services according to guests' needs.

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

SPA区才用了阿尔卑斯山区的天然石材饰面,金属黄铜柜身,将自然与现代并显。配置了冰泉、SPA池、SPA床、桑拿浴、蒸汽浴等专业设备,令人迫不及待的想置身于雪山温泉的大自然之中。SPA区独立设置了休息区,给来宾提供了多重选择和人性化需求,体现了设计师的用心,将人本需求考虑的尽善尽美。

The spa area adopts natural stone materials from the Alps as veneers and features a metal cabinet finished with brass,showing nature and modernity.With spring,spa beds and equipment for sauna and steam bath,it's very attractive for people to enjoy hot spring and feel the natural ambience in it.An independent resting space is created in the spa area,which offers more choices for the guests and also reflects the designers' full consideration of different needs.

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

餐厅分为独立包间12人桌、综合区24人桌、配套休息区、吧台、配餐区。4米的大圆桌与圆形天花造型呼应,天地合一,圆聚于此。餐厅空间与天井区采用透明玻璃加木格栅半透形式,让餐厅与外界布景分而不离,在保持功能性的同时增加了区域之间的互动性。

The dining area consists of a small dining room for 12 people,an open dining space that places a table for 12 and a larger one for 24 people,a resting area,a bar counter and a food preparation area.The large round table with a diameter of 4 meters echoes the round structure on the ceiling in a harmonious and integrated manner.Transparent glass and wooden grilles are placed between the dining area and atrium,which strengthens interaction between different functional spaces.

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

下沉庭院区将我们带回桃源静谧之中,犹如静坐山林天地间小歇品茶冥想。下沉庭院处的黑松傲立于此,与弧形盘柱楼梯相呼应,颇显东方禅韵。透过原木格栅隐约可见餐厅,烟火与超然,如梦又如幻。

The sunken courtyard provides a serene space,where people can sit,taste a cup of tea and meditate.A pine tree erects there and echoes the spiral staircase,full of Oriental charm.Through wood grilles in the courtyard,the dining area can be indistinctly seen,which showcases the fusion between living atmosphere and air of detachment.

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

∇平面图
会所设计,spa,私人会所,厦门,项目投稿

完整项目信息
项目名称:恒禾七尚36号BF层私人会所
室内设计:HZC禾之辰(厦门)设计顾问有限公司
设计师:郭喜强
施工团队:HZC禾之辰(厦门)设计顾问有限公司
项目地点:福建省-厦门市-湖里区-槟城道-恒禾七尚36号
项目类型:私人会所
项目面积:1000平方米
完工时间:2019.08.30
摄影师:郭喜强、黄家祥、林君玮
主要材料:
黑钛拉丝不锈钢、镀黄铜乱纹不锈钢、美国黑胡桃木饰面、石材
洁具:toto、Gessi、Starpool、Charieni
电器:Gaggenau

Project name: HANGHO LAND · BOMA NO.36 VILLA'S PRIVATE BASEMENT CLUB
Interior design firm: HZC (Xiamen) Design Consulting Co.,Ltd.
Designer: Guo Xiqiang
Construction team: HZC (Xiamen) Design Consulting Co.,Ltd.
Location: No.36,HANGHO LAND · BOMA,Bincheng Road,Huli District,Xiamen,Fujian,China
Category: private club
Area: 1,000 sqm
Completion time: August 30,2019
Photographers: Guo Xiqiang,Huang Jiaxiang,Lin Junwei
Main materials: brushed stainless steel with black titanium finish,grained stainless steel with brass finish,walnut wood veneers,stone materials,sanitary appliances (TOTO,GESSI,STARPOOL,CHARIENI),home appliances (GAGGENAU)

暂时还没有评论

  • 您好!游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  • LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top