LOFT中国– 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...
度假酒店, 民宿, 设计酒店

CollectiveProject | 印度Lake House现代度假住宅

印度海得拉巴的Lake House由CollectiveProject设计,作为一个的私人度假住宅,它为忙碌的城市生活提供了一个喘息的机会。Lake House坐落在一个陡峭的岩石斜坡上,俯瞰着DurgamCheruvo湖。由于地形的原因,该基地可以俯瞰整个水域的自然保护区和密集的Hitec城市景观,HiTec City是一个占地150英亩的科技园区,是当地城市景观的重要组成部分。

CollectiveProject conceived The Lakehouse in Hyderabad,India as a private retreat offering respite from urban life.Set on a steep and rocky slope overlooking the DurgamCheruvu Lake,the property is close to the heart of the city while feeling removed.Due to its topography,the site has prime views across the water to both a nature preserve and the contrastingly dense HiTec City,a 150-acre tech park that has become a prominent part of the local urban landscape.

FR-EE,建筑设计,印度,住宅空间,LAKEHOUSE,CollectiveProject,现代风格,度假酒店

FR-EE,建筑设计,印度,住宅空间,LAKEHOUSE,CollectiveProject,现代风格,度假酒店

该住宅被架空在地面之上,是一个轻型钢结构,使得下面的自然地形成为设计的重点。布局被分成三个堆叠的体量,每个体量都有一个面向湖面的玻璃立面,以及用柚木包裹的嵌入式阳台。房子的两旁和面对马路的正面都是铺着石板和薄薄的一排当地采石场的灰色的花岗岩,在保护客房间隐私的同时,创造了阴影的纹理。柚木覆层继续贯穿整个室内,由通高的木屏风强调,允许过滤到花园和城市远处的景色。

The house is elevated above ground as a lightweight steel structure,making the natural terrain below a celebrated focus of the design.The layout is split into three stacked volumes,each of which features a glass facade facing the lake,with recessed balconies clad in teak.The facades along the sides of the house and facing the road are lined with slabs and thin ribs of locally quarried grey granite,creating shadowed texture while maintaining privacy from the neighbours.The teak timber cladding continues throughout the interior,accented by full-height timber screens that allow for filtered views to the gardens and city beyond.

建筑师利用重和轻之间的张力,为Lake House建立大胆的材料和空间表现。花岗岩材用于建筑外观与地面铺装是占主导地位,同时也展示了石匠的技巧和细节的精确性。景观植物美化是该项目不可分割的一部分,它突出了湿地和旱地之间的过渡。从街道上看,房子显得坚实和沉重,隐藏着全景湖与郁郁葱葱的绿色植物,这与城市炎热干燥的气候是格格不入的。当人穿过整个建筑时,绿草如茵的种植园被抛在后面,海得拉巴干燥的岩石和干旱的景观也随着广阔的视野而显现。

The architects use the tension between heavy and light to establish a bold material and spatial presence for Lakehouse.The floating stone-clad volumes are dominant in their largesse,yet also showcase the skill and detailed precision of the masons who executed the stonework.An integral part of the project,landscaping highlights the transition between wet and dry land.From the street view,the house appears solid and heavy,concealing the panoramic lake views with lush greenery that is foreign to the hot and dry climate of the city.As entrants pass throughout the building,the verdant plantation is left behind and the dry,rocky and arid landscape of Hyderabad reveals itself along with the expansive views.

FR-EE,建筑设计,印度,住宅空间,LAKEHOUSE,CollectiveProject,现代风格,度假酒店

FR-EE,建筑设计,印度,住宅空间,LAKEHOUSE,CollectiveProject,现代风格,度假酒店

FR-EE,建筑设计,印度,住宅空间,LAKEHOUSE,CollectiveProject,现代风格,度假酒店

FR-EE,建筑设计,印度,住宅空间,LAKEHOUSE,CollectiveProject,现代风格,度假酒店

FR-EE,建筑设计,印度,住宅空间,LAKEHOUSE,CollectiveProject,现代风格,度假酒店

FR-EE,建筑设计,印度,住宅空间,LAKEHOUSE,CollectiveProject,现代风格,度假酒店

FR-EE,建筑设计,印度,住宅空间,LAKEHOUSE,CollectiveProject,现代风格,度假酒店

主要项目信息

项目名称:LAKEHOUSE
项目位置:印度海得拉巴
项目类型:设计酒店/度假住宅
完成年份:2019
设计团队:Cyrus Patell,Amandine Romanet,Eliza Higgins,Divya Shetty
设计公司:CollectiveProject
摄影:Derek Swalwell

暂时还没有评论

  • 您好!游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  • LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top