LOFT CN – 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...

Blog

住宅空间, 公寓, 极简主义, 私人住宅

WARchitect | 曼谷天台上的无边小屋

WARchitect设计了泰国曼谷的skyscape住宅,其独特的位置位于一栋5层公寓楼的顶部。屋顶以前只是用来储存水箱,留下了广阔的空间。因此,屋主决定建造一座小房子供自己使用。房子有一个混凝土庭院而不是正常的地面层,而树木则被周围建筑物的垂直线所取代。

with a unique location on top of a 5-story apartment building,WARchitect has designed the skyscape residence in bangkok,thailand.the rooftop was previously only used to store water tanks,leaving an expanse of empty space.the owner,therefore,decided to build a small house for his own use.given its unusual context,the house has a concrete courtyard instead of a normal ground floor while trees are replaced with the vertical lines of surrounding buildings.

为了避免在房子和下面的公寓之间形成鲜明的对比,团队特意使它不能从公共道路上看到。我们的想法不是让公寓感觉像是一座建筑,而是像一个无边无际的盒子,在天空中无处不在。目的是为旁观者创造一种错觉,即整个天花板都在同一条直线上,即使它有一个斜坡,故意用来使墙壁和天花板看起来很薄。

to avoid creating a stark contrast between the house and the apartment below,the team designed the project so that it could not be seen from public roads.the idea was not to make the apartment feel like a building,but like a borderless box that emerges out of nowhere in the sky.the intention was to create an illusion to onlookers that the entire ceiling is in the same straight line even though it features a slope that is intentionally employed to make the wall and ceiling appear thin.

住宅空间,曼谷,天台小屋,国外住宅空间设计,WARchitect

住宅空间,曼谷,天台小屋,国外住宅空间设计,WARchitect

关于功能,业主希望房子能够简单地供他私人使用。考虑到这一点,建筑师认为让房子看起来比平常更"裸露"会很有趣。每个房间之间的边界由一个中央庭院连接,而功能区域根据公寓下方柱网划分,形成一个六格布局。

regarding the function,the owner wanted the house to be simple for his private use.taking this into account,the architect thought that it would be interesting to make the house appear more ‘naked' than usual.the boundary between each room is linked by a central courtyard,while the functional area is divided according to the grid of the apartment's pillars underneath,resulting in a six-grid layout.

住宅空间,曼谷,天台小屋,国外住宅空间设计,WARchitect

住宅空间,曼谷,天台小屋,国外住宅空间设计,WARchitect

前部分由三个网格组成,作为用餐区,一个客厅和一个卧室,业主可以通过一个大的滑动玻璃门欣赏全景。后面的部分由剩余的三个网格组成,它们被用作浴室,一个可以从房子的任何地方看到的庭院和一个厨房。由于业主已经拥有大量的balau木板,因此它们被用作包层材料。

the front section consists of three grids which are used as a dining area,a living room and a bedroom where the owner can enjoy a panoramic view through a large sliding glass door.the back section consists of the remaining three grids which are used as bathrooms,a courtyard that can be seen from anywhere in the house and a kitchen.since the owner already had a large number of balau wood planks,they were used as the cladding material.

住宅空间,曼谷,天台小屋,国外住宅空间设计,WARchitect

住宅空间,曼谷,天台小屋,国外住宅空间设计,WARchitect

住宅空间,曼谷,天台小屋,国外住宅空间设计,WARchitect

住宅空间,曼谷,天台小屋,国外住宅空间设计,WARchitect

住宅空间,曼谷,天台小屋,国外住宅空间设计,WARchitect

住宅空间,曼谷,天台小屋,国外住宅空间设计,WARchitect

∇ 分析图
住宅空间,曼谷,天台小屋,国外住宅空间设计,WARchitect

∇ 剖面图

住宅空间,曼谷,天台小屋,国外住宅空间设计,WARchitect

主要项目信息
项目名称:the skyscape
项目地点:泰国曼谷
项目类型:住宅空间
项目面积:150平方米
设计公司:WARchitect
摄影:rungkit charoenwat

暂时还没有评论

  • 您好!游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  • LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top