LOFTCN– 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...
休闲餐厅, 餐饮空间

BenoitGérard | 蒙特利尔一家休闲时尚餐厅

蒙特利尔设计师Alexandre Blazys说,人总是在简单而整洁的空间里看起来更好。当我们看起来不错的时候,我们会感觉更舒服。Blazys和合作伙伴Benoit Gerard的任务是为这家新开的餐厅Dandy打造一个时尚而又轻松的室内环境,他们为餐厅提供了一个同样优雅而朴实的令人愉悦的空间。

People,says Montreal designer Alexandre Blazys,always look better in spaces that are simple and uncluttered.And when we look good,we feel more comfortable.Tasked with creating a stylish,yet relaxed interior for Dandy,a new Montreal restaurant,Blazys and partner Benoit Gérard delivered cheerful a space that is equally elegant and unpretentious.

餐饮空间,餐厅设计,国外餐厅设计,蒙特利尔,加拿大

餐饮空间,餐厅设计,国外餐厅设计,蒙特利尔,加拿大

Dandy餐厅是着名的蒙特利尔厨师Michael Tozzi的第一家餐厅,位于一幢经典的旧港口建筑内,拥有赭黄砂岩的雕塑感美学立面。这个空间原本是一家保险公司,拥有巨大的窗户。然而,当设计师第一次访问时,它非常黑暗。受到窗户的启发,他们问自己,如果原来的租户还在那里,入口区会是什么样子。因此,他们将服务柜台设计成银行的服务柜台,并建造了两个大拱门来衬托餐厅。

The first restaurant from celebrated Montreal chef Michael Tozzi,Dandy restaurant is located in a classic Old Port building,with a sculptural Beaux-Arts façade in ocher yellow sandstone.The space,originally an insurance company boasts huge windows.And yet it was very dark when the designers first visited.Inspired by the windows – the only vestiges of the insurance company – they asked themselves what the entrance area would have looked like if the original tenant were still there.As a result,they designed the service counter as if it were that of a bank,positioning it prominently to complement the long dining room and its two rows of banquettes,as well as the kitchen,at the back of the room.Inspired by the curved windows,they soon hit on the idea of building two large arches to set off the dining room.

餐饮空间,餐厅设计,国外餐厅设计,蒙特利尔,加拿大

餐饮空间,餐厅设计,国外餐厅设计,蒙特利尔,加拿大

最重要的是,合作伙伴使用了木材来处理光线。"对我们来说,光是另一种原材料。我们玩它并雕刻它,就像其他材料一样。"Blazys和Gérard选择了偏黄的色调,利用了这种颜色反射和吸收光线的能力。最后,自然光 在Dandy不断出现,照亮了脸部,增强了休闲的氛围。

Above all,the partners worked with light the way they work with wood."To us,light is another raw material.We play with it and sculpt it,just like any other material." Blazys and Gérard opted for yellowish accents,taking advantage of the color's capacity to reflect and absorb light.The result: natural light – a constant presence at Dandy – illuminates faces and enhances the casual ambiance.

就像厨师的厨房一样,整个餐厅需要充满活力,新鲜和简约。因此,设计团队选择了橙黄色——给空间带来了阳光般的氛围。地板采用经典的白橡木装饰,而入口大厅则与现场浇筑水磨石长椅相呼应。活动区域,如靠近入口的服务台或厨房附近的吧台,通过使用红色来分隔。

Like the chef's kitchen,the entire restaurant needed to be about energy,freshness and simplicity.The partners,therefore,chose a single color – an orange-yellow – to give the space a sunny vibe.The floor is finished in classic white oak,while the entrance hall echoes the banquettes with terrazzo poured in situ.Activity zones,like the service counter near the entrance or the bar near the kitchen,are set apart through the use of red.

餐饮空间,餐厅设计,国外餐厅设计,蒙特利尔,加拿大

餐饮空间,餐厅设计,国外餐厅设计,蒙特利尔,加拿大

餐饮空间,餐厅设计,国外餐厅设计,蒙特利尔,加拿大

完整项目信息
项目名称:Dandy
项目类型:餐饮空间/休闲餐厅
项目地点:加拿大蒙特利尔
设计单位:BenoitGérard
摄 影:Adrien Williams

暂时还没有评论

  • 您好!游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  • LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top