LOFT中国– 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...
LOFT风格酒店, 建筑改造, 设计酒店

建筑改造之斯德哥尔摩Blique酒店

在斯德哥尔摩Gävlegatan18的简朴建筑后面,一个神秘的环境开启了。右边是一座大型建筑,有许多小窗户,正前方是一座弯曲的大楼。为什么有这么多小窗户?为什么会有这种高贵的弯曲?所有这些现在都是Nobis新酒店Blique的一部分。这座面朝街道的朴素建筑,由Sigurd Lewerentz设计,他是20世纪瑞典具有代表性的人物。

Behind the sober building at Gävlegatan 18 in Stockholm,a mystical environment opens up.To the right stands a large building with many small windows and straight ahead is a bent one.Why all these little windows?And why this noble bend?All of it is now part of Nobis's new hotel,Blique.The sober building facing the street,was designed by Sigurd Lewerentz,the most ingenious individual of the twentieth century in Sweden.

这些建筑物于1930年至31年为瑞典飞利浦公司建造。面向街道的那个是办公室,而朝向庭院的是仓库。这解释了小窗户,但还有更多的谜团。

The buildings were constructed in 1930–31 for the Philips Corporation of Sweden.The one facing the street was for offices and the one toward the courtyard a warehouse.That explains the small windows,but there are more mysteries here to be solved.

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

这座弯曲的建筑是1990年按照Alenius Silfverhielm Ahlund的设计建造的。它高贵的弯曲造型与文艺复兴晚期罗马宫殿相呼应,这是一个复杂的建筑。现在这个综合体已经被改造成酒店,还增加了几层。这个附加部分是由Sweco设计的,而Wingardhs负责将整个综合体改造成一个城市酒店。

The bent building was constructed in 1990 according to designs by Alenius Silfverhielm Åhlund.Its noble bend is an echo of the Roman palaces of the late Renaissance,a complex architecture that the theory-conscious architects here gave a Nordic interpretation.Now that the complex has been converted into a hotel,a couple more floors have been added.This addition was designed by Sweco,while Wingårdhs was responsible for the metamorphosis of the complex as a whole to become a hotel.

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

办公楼现在是酒店的活动和会议设施场所,而酒店容纳了249间客房。他们的设计基于Lewerentz的方法。团队保留了原来的混凝土结构,大部分额外的元素都是由抛光混凝土或钢材制成的,简约的材料使酒店为顾客提供了愉快的体验。

The office building is now the hotel's event and conference facility,while the buildings on the courtyard hold its 249 guest rooms.Their design is based on Lewerentz's no-nonsense approach.We've left the concrete essentially just as we found it,and most of the additional elements are made of polished concrete or steel.The idea is that the straightforward materials make a night in the hotel an appropriately anonymous and pleasantly discreet experience.

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

∇ 入口平面图 Entrance plan
酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

∇ 平面图 plans
酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

∇ 屋顶平面图 rooftop plan
酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

∇ 剖面图 section
酒店空间,国外酒店设计,Wingardh arkitektkontor,斯德哥尔摩,建筑改造

完整项目信息
项目名称:Bobque Hotel by Nobis
项目位置:瑞典斯德哥尔摩
项目类型:酒店空间/建筑改造
完成时间:2019
项目面积:16000平方米
设计公司:Wingardh arkitektkontor
设计团队:Kajsa Johanson,Disa Reuterswärd
摄影:Bruno Ehrs & André Pihl

暂时还没有评论

  • 您好!游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  • LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top