LOFT CN – 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...

Blog

公共空间, 医疗建筑, 疗养中心

巴塞罗那Kálida Sant Pau癌症治疗中心

开创性项目Kálida中心是为癌症患者及其周围人提供的物质,情感和社交的空间。作为对传统医疗的补充,这是一个向所有人开放的家,在这里不仅用户可以向专业人士寻求帮助,同时是一个可以休憩可以停留可以满足所有人的温暖空间。

The Kálida Centre is a space of emotional,social and practical support for cancer patients and people around them.It is a home opened to everyone,where qualified professionals offer their help.

场地位于一个新建医院与原有的新艺术风格建筑群之间。与该区域新规划的道路平行,并与场地内原本道路垂直。

The plot is located between the new hospital and the original Art Nouveau buildings.It is parallel to a new road defined by the special urban plan of the area and follows the orthogonal plan of the original project.

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

项目包括一个400平方米的小型建筑物和室外花园。该项目的最初想法来自于在原医院的花园中栽种一些彩色的花,因此Kálida中心被设计成一个带有花园凉棚的场所,内外空间的界限被模糊。同时建筑也为使用者提供了更好的隐私,充足的光线和温馨惬意的环境。

The project includes a small 400 m2 building and a wide garden within the general green area of the building complex.The fundamental idea of the project is to plant some new coloured flowers in the garden of the original hospital,and so the centre is designed as a garden pavilion where the boundaries between interior and exterior blur and vary.The building offers privacy,light,retreat and protection around the garden.

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

建筑分为两层,每层面积约200平方米。首层位置低于周边建筑的地平,包括一系列灵活的空间,都朝向室外的凉棚和花园开放,可以容纳各种活动。二层则包括厨房、大厅、餐厅、小型图书馆和多功能室等。

The building is organised in two floors of about 200 m2.The ground floor is situated in a lower level than the complex around.It is conceived as a sequence of flexible spaces,opened to a garden protected by walls,pergolas and vegetation that can accommodate varied activities.In the ground floor we can find the kitchen,a hall and a high ceiling dining room,a small library and a multipurpose room.

每个房间都被绿植环绕,庭院内树木和凉棚的设计是为了更好的隐藏周围的医院设施,并尊重Kálida中心用户的隐私。这里,首层是为进入建筑物的主要通道,通过该层与旁边医院的肿瘤科相连。在紧急情况下也允许消防人员的出入。

Every room is surrounded by greenery,and the situation of the patios,trees and pergolas is meant to hide the surrounding hospital facilities and to respect the privacy of the Kálida Centre users.Here in the ground floor is the main access of the building,which has direct connection to the oncology area of the nearby hospital through a paved area between them.This area also allows the access to firefighters in cases of emergency.

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

除了餐厅的位置上下通高,位于二层的其他房间的室内层高一致。朝向新艺术风格的圣十字圣保罗医院的南立面更加通透,同时通过部分木质百叶窗的遮挡以保护用户隐私。

The rooms on the upper floor,situated at same height that the rest of the complex,lay around the double-height over the dining room.The façades facing the Art Nouveau buildings towards south are more transparent but protected by wooden blinds to ensure privacy.

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

建筑立面材料采用红砖与釉面陶瓷的结合,通过不同颜色和不同纹理组合在一起。实墙有陶瓷格子的部分一方面可以过滤掉部分地中海的阳光,将焦点放在花园上,另一方面保持室内空气流通,同时保护内部空间的隐私。

The building façade is a brick wall with glazed ceramic insertions,put together in a variable composition of colours and textures.The wall turns into a ceramic latticework to filter the Mediterranean sunlight,to focus the views of the environment,to provide air circulation and to protect the privacy of inner spaces.

整个项目的灵感来自圣十字圣保罗医院的新艺术风格,包括材料的多样性,纹理,颜色,几何形状,图画和绿色植物等。建筑师希望延续原医院设计师Domènech i Montaner留下的建筑语言,因此在新的花园,立面和屋顶设计中添加这些元素与之呼应。

The whole project has been inspired by the richness of materials,textures,colours,geometries,drawings and greenery of the original Hospital complex.The architect wanted to keep the full original language of Domènech i Montaner's architecture and so it is reflected in the new gardens,the façades and the roof design.

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

∇ 区位图 Site plan

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

∇ 地面层平面 ground floor plan

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

∇ 一层平面图  1F plan
公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

∇ 立面图 elevation
公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

∇ 剖面图 section
公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

∇ 景观设计 landscape plan

公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

∇ 模型 model
公共空间,医疗建筑,医疗设施,Miralles Tagliabue EMBT,巴塞罗那,癌症治疗中心

完整项目信息
项目名称:Kálida Sant Pau
项目位置:西班牙巴塞罗那
项目类型:公共空间/癌症治疗中心
完成时间:2019
项目面积:400平方米
设计公司:Miralles Tagliabue EMBT
设计团队:Fundació Kálida,Nous Cims,Fundació Privada de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau,Maggie's Centres
摄影:Lluc Miralles

暂时还没有评论

  • 您好!游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  • LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top