LOFT中国– 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...

Blog

办公楼, 办公空间

nendo & Ikawaya | 东京一栋"格子"办公楼

这栋位于东京Kojimachi的11层建筑,是由Ikawaya Architects和Nendo合作完成的新办公室项目,它将人们与户外联系起来,增强了自然的力量,从而改善了工作条件。为了有更多的户外体验,设计团队在立面上分散地设置了六个阳台,通过简单地关闭围绕它的门窗,可以很容易地将这些空间转变为会议区域。

located within the kojimachi neighborhood in central tokyo,japan,nendo has designed an office building that connects people to the outdoors,enhances the power of nature,and thus improves working conditions.to allow more physical experiences of the outdoors,six balconies have been placed sporadically on the yokohama ekimae building's eleven floors.these spaces can easily be transformed into meeting areas by simply closing the doors and windows that surround it.

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

建筑的前三层楼是一个顶楼花园,里面种满了植物,这里充满了光线,设计师们称之为天空森林。在这里,办公室工作人员可以在不离开工作的情况下感受自己在真实的森林中。

the design peaks with a unique open-air garden,called the ‘sky forest',on the building's three highest levels.with lush greenery,the terrace offers employees a retreat from the desk.

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

除了阳台,建筑外立面覆盖着的大玻璃窗也能让自然空气进入室内。这些露台和窗户可能会导致外部的铁轨变得难看。然而,nendo通过将导轨和支柱编织成一个自然的凸轮形网格来防止这种情况,所有这些都具有相同的尺寸和木质表面。

as well as the many balconies,the building's façade is also covered with large glass windows with some enabling natural air into enter the interior.these terraces and windows could have resulted in unsightly rails on the exterior.however,nendo prevented this by weaving the rails and pillars into a natural,camoflaged grid,all in the same size and wooden finish.

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

与外部使用的木材不同,办公室的内部设计包括原石和青铜色的不锈钢。地板和墙壁是手工抹灰的,以创造一个不均匀的,纹理的外观,唤起一种自然的品质。尽管如此,室内的灯光设计像室外网格一样编织,直接指向地板和天花板,给人一种纵深感。办公室设计的复杂性质还包括使用编织图案创建的长凳,地毯和徽标。

in contrast to the timber used for the exterior,the office's interior design includes raw stone and bronze-colored stainless steel.the floors and walls were manually plastered to create an uneven,textured appearance that evokes a natural quality.weaved like the exterior grid,though,the interior's lighting design is directed to the floor and ceiling to deliver a sense of depth.the intricate nature of the office design is complete with benches,carpets and logos created using woven patterns.

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

办公空间,东京,办公楼,Ikawaya Architects,Nendo

完整项目信息
客户:yokohama ekimae building
项目名称:kojimachi terrace
项目位置:日本东京
项目类型:办公空间/办公楼
完成时间:2019
项目设计:nendo & Ikawaya Architects
摄影师:takumi ota

暂时还没有评论

  • 您好!游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  • LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top