LOFT CN – 专业的全球设计资讯分享及设计需求服务整合共享平台...

Blog

办公空间, 工业风

Francesc Rife | 西班牙Arkoslight办公室设计

瓦伦西亚 Arkoslight 办公项目的设计开始于探索将办公区与产品展示区结合。新的概念旨在加强自然光与人造光的交汇。设计中布置了充满活力的中心庭院,并采取一些方式让空间开放。

The starting point for the design of the offices of Arkoslight in Ribarroja del Turia (Valencia) was to explore the integration of the work areas with the company showroom.With the configuration of a vigorous central patio and an open approach of the spaces,the new concept aims to facilitate the meeting of natural light and the brand's luminaires.

光、空间、物质之间的关系被转化成一种设计的表达方式,建筑师 Víctor García 的帮助为项目提供了精准的切入角度。从通高的门厅开始,选用了胡桃木,在不同部分布置了细长板条状的家具,让黑色钢铁作为调和融入其中,将接待桌和通行门与工作区结合。

The relationship between light,space and matter is converted back into a vehicle of expression for the studio,while the support of the architect Víctor García has added a precise dimension to the work.Starting with the double-height lobby,the walnut wood,laid out as slats in different sections,coexists in a balanced way with the black steel,and integrates the reception desk and the access doors to the work areas.

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

门厅悬挂着各种各样的吊灯,面朝庭院的一面用玻璃作为维护,从而确定了与庭院的边界;同时室内的以木材为主与室外以钢铁为主的风格使空间更为丰富。窗户上装有小型百叶窗,其水平向与竖向的透明性,不仅为办公区也为附属工厂提供了采光。

This lobby,featuring a composition of SPIN suspension lamps,faces a glazed enclosure that delimits the courtyard and has been enriched with aluminum profiles on the outside,and wood inside.The composition has as particularity small shutters that enclose the windows,while its transverse and longitudinal transparency,bathes of light not only the work areas,but also the part of the factory annexed to this extension.

与庭院平行的两部楼梯作为连通不同楼层的方式,并用黑色钢板制成。最大而特别之处在于几何上重量的试验和计算造就了它的形状和维度。产品展示区也被划分为两种不同高度,从而为展示的产品创造出与之特质相符的独特展示区域。在下层围绕这些空间布置有集会用的大桌和锻炼区;而在上层则有一个放松的休息室和一个交流区。一处呈现大幅的陶瓷灰质感的褐色调,另一处则选用了西班牙帕莱斯公司生产的胡桃木,与项目整体的黑白主色调形成对比。

Parallel to the patio,two staircases have been designed that connect the different levels of the building,executed both in steel plate dyed in black.The largest and most spectacular is derived from a geometric exercise and calculation of weight that has just defined its shape and dimension.The showroom,also divided into two heights,recreates small environments that seek to communicate the energy and qualities of the products on display.On the lower floor,a large meeting table and a training area emerge the perimeter of these spaces,while the upper floor has a lounge with light sensations and a networking area.The first has been covered with a large-format porcelain gray mink tone,and for the second Parklex has been used in walnut,contrasting with the black and white colors of the project.

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

为了增进员工间的交流,在产品展示区与一些办公区之间架起飞桥作为水平向的连接。在这条通道上,另一个重要的集会空间是自助餐厅,它完善了人们在办公室的体验,并与项目其他部分在风格上保持一致。另一方面,公共开放区的声学设计很重要。天花板上装有一系列被 Kvadrat 布包住的吸声板,它们还有助于带给人审美上温暖的感觉。在它们中间还安置了公司的照明产品。

The action in general lines sought to facilitate the meeting between employees so a large flown bridge makes the horizontal link between the showroom and some of the work areas.In this line,another significant meeting space is a cafeteria completes the experience in offices and follows the same discourse materiality as to the rest of the project.On the other hand,the acoustics in the open work areas to which a sequence of sound-absorbing plates upholstered in dark blue Kvadrat fabric has been incorporated into the ceiling,also contributing to the aesthetic warmth,is of great importance.Among them,different models of luminaires of the firm have been integrated.

建筑外部以一种规则的方式被介入,有不同的开口和新的通道。这里有一个钢制的悬挑的遮阳板,其一部分与立面相结合。地板上布置的灯光界定了建筑的边界,花坛与黑色砂砾和橄榄树相邻,呈现出地中海热情好客的特点。

The exterior of the building has been intervened in a measured way with different openings and a new access.This is accompanied by a large cantilevered visor,executed in steel,with a section integrated with the cutting of the facade.The articulated lighting on the floor delimits the building,to which areas of flower beds adhere to black gravel and olive trees,a symbol of Mediterranean hospitality.

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

∇ 首层平面图
办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

∇ 二层平面图
办公空间,工业风,复合空间,西班牙,Francesc Rife

完整项目信息
项目名称:Arkoslight Offices
项目位置:西班牙瓦伦西亚
项目类型:办公空间/复合空间
项目面积:1035平方米
完成时间:2018
设计公司:Francesc Rife studio
摄影:David Zarzoso

暂时还没有评论

  • 您好!游客

';
关闭
Start typing to see products you are looking for.
  • LOFT中国微信公众平台

    — — — — — — — — — — — — — —

    微信号:loftchina

    LOFT中国微信公众号上内容基本脱离网站,

    公众号内容类型是更偏生活化的分享!

  • 购物车

    关闭
    Scroll To Top